Царевични питки с кашкавал
Пържени домашни хлебчета.
Необходими продукти:
- 80 г царевично брашно
- 2 с. л. брашно
- 70 г настърган кашкавал
- ½ ч. л. бакпулвер
- 40 г масло
- 150 мл мляко
- 1 с. л. пресен босилек, на ситно
- 1 с. л. олио
- 1 с. л. пресен магданоз на ситно
Начин на приготвяне:
1. Смесете добре в дълбок съд царевичното и обикновеното брашно, бакпулверът и солта. Оформете ямичка в средата на прахообразната смес и изсипете в нея млякото и разтопеното масло. Омесете продуктите до получаването на хомогенно тесто.
2. Оформете от тестото 5 еднакви питки и ги печете на тиган до образуването на златиста коричка.
3. Поставете питките на пергаментова или домакинска хартия и ги поръсете с рендосания кашкавал. Печете ги в предварително загрята фурна до пълното разтапяне на кашкавала. Веднага след като ги извадите, ги поръсете с босилека и магданоза и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ