Регистрация

Царевична супа с бекон и сметана

Царевична супа с бекон и сметана
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1786

Крем супа с царевица и картофи в сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г бекон
  • 20-тина г масло
  • 1-2 глави лук (около 180 г общо)
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. брашно
  • 450 г картофи
  • 800 г царевица (замразена или прясно нарязана от сурова царевица)
  • сол, мащерка (или чубрица), червен и лют пипер
  • 1,5 л пилешки бульон
  • 1 ч.л. кориандър
  • 2 стръка пресен лук
  • 250 мл течна млечна готварска сметана

Начин на приготвяне:

1. Бекона нарежете на правоъгълници, лука наситнете, чесъна минете през преса или намачкайте, картофите обелете, измийте и нарежете на кубчета.

2. Подгрейте на умерен огън голяма тенджера и запържете в нея бекона за няколко минути докато се посгърчи.

3. Извадете бекона, добавете маслото и изсипете лука. Гответе 3-4 минути докато стане прозрачен. После добавете чесъна, гответе още 2 минути и поръсете брашното. След това прибавете и картофите. Разбъркайте, изсипете и царевицата и разбъркайте повторно.

4. Залейте с бульона, овкусете със сол, мащерка, червен и лют пипер. Изчакайте да кипне, затворете под капак и оставете да се готви 20 минути на среден огън.

5. Заделете си 1/4 от супата, а останалото пюрирайте. Така ще имате две текстури на ястието. После върнете заделената част в пюрето, поръсете с кориандър и залейте със сметаната. Кипнете и оставете да се готви 3-4 минути.

6. Добавете наситнен пресен лук, разбъркайте и махнете от огъня. Поднесете със запържения бекон и по желание поръска от заревични зърна.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта