Супа Чаудър със зеленчуци и царевица
Веганска супа с картофи, моркови, целина, боб и царевица.
Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- ½ ч.ч. накълцан кромид лук
- ½ ч.ч. накълцана целина
- 2 ч.ч. зеленчуков бульон
- ½ ч.л. сол
- 2 ч.ч. обелени и нарязани на кубчета картофи
- 1 ч.ч. моркови, нарязани на кръгчета
- 1 консерва (450 г) царевица, смесена с ½ ч.ч. соево мляко (по желание) и 1 с.л. маргарин
- 1 консерва (450 г) бял боб канелини, изцеден от течността и измит (може и друг вид боб)
- ¼ ч.л. смлян черен пипер
- 1 с.л. маково семе
- 2 ч.ч. соево мляко
- 2 с.л. царевично нишесте
Начин на приготвяне:
1. Намажете с малко олио голяма тенджера с вместимост 4-5 л. и с плътно прилепващ капак. Нагрейте я на умерен огън.
2. Когато тенджерата се нагорещи, изсипете в нея лука и целината. Пържете ги 3 мин., като разбърквате, докато омекнат.
3. Излейте зеленчуковия бульон и солта и изчакайте да заври на силен огън. (Забележка: можете да добавите солта накрая, след като опитате готовата супа. Може да се окаже, че бульонът е достатъчно солен и няма нужда от повече сол.)
4. Добавете картофите и моркова. Намалете огъня на умерена степен. След това оставете да къкри в покритата тенджера 10 мин., докато омекнат картофите и морковите.
5. Добавете царевицата, боба, черния пипер и маковото семе. Оставете да къкри в покрития съд за 10 мин.
6. Разбийте млякото и царевичното нишесте в средно голяма купа до получаване на гладка смес. Излейте сместа в зеленчуковата супа.
7. Оставете да къкри в непокрит съд, докато супата се сгъсти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ