Царевична каша с мляко и канела
Сладка каша от царевично брашно с масло и канела или ванилия.
Необходими продукти:
- 150 г едро смляно царевично брашно
- 20 г масло
- 300 мл вода
- 50-80 г захар
- щипка сол
- 500 мл мляко
- ванилия или канела
Начин на приготвяне:
1. Измийте брашното като го изсипете в купа, залеете с вода, изплакнете с ръце и отцедите водата.
2. Прехвърлете в тиган с незалепващо покритие и включете на умерен котлон. Бъркайте 5-6 минути докато водата се изпари.
3. Добавете маслото и бъркайте още 2 минути.
4. Паралелно кипнете водата в тенджерка. Изсипете запърженото брашно и мешайте 2 минути. Сложете капак.
5. След 5-6 минути налейте млякото, добавете захарта, щипка сол и канела или ванилия. Разбъркайте докато се разтвори захарта.
6. Оставете да къкри на слаб огън 10-15 минути до пълно омекване на брашното и абсорбиране на по-голямата част от течността.
7. Пресипете в купички и хапнете.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ