Кекс от царевично брашно с цитруси
Сладкиш без бяло брашно, ароматизиран на ванилия и цитруси.
Лесен и бърз сладкиш, подходящ за няколко семейни закуски в делника или пък за протяжно сутрешно хапване през уикенда, се прави в канала Всегда Вкусно. Сладката пита от царевично брашно с яйца, кисело мляко и цитрусови кори е уникален десерт, спътник в чантата за прихапване в делника и дори десерт за след някое от основните. В нея няма бяло брашно, затова е подходяща за хора с глутенова алергия. Ако не ви се купува готов кефир, който е по-скъп от киселото мляко, можете да смесите 2 части кисело мляко с 1 част газирана вода и да получите достоен за готвене на сладкиши кефир.
Разтопете си маслото предварително. Пригответе си отмерено брашно и същинската лесна работа по сладкиша може да започне. Разбийте в купа яйцата с миксер, добавете захарта, бийте до получаването на крем, след това в него постепенно налейте разтопеното масло, а после кефира и брашното. Добавете ванилия, бакпулвер, щипка сол и кори от лимони и портокали или само един от плодовете по желание. Оставете сместа да почива.
През това време намажете с масло дъното и стените на форма за торти с диаметър 26 см. Прехвърлете тестото в нея и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. След изваждане и охлаждане можете да махнете от формата, да прехвърлите в поднос и да украсите с пудра захар и още цитрусови корички. Как се прави сладкишът - гледайте по-горе, а точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ