Царевичен хляб
Средно | Порции 10-12
| Видяна: 3026
Хляб с царевично брашно и царевица на зърна.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. обикновено брашно
- 1 ч.ч. жълто царевично брашно
- 1/2 ч.ч. гранулирана захар
- 1 с.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сол
- 1 1/4 ч.ч. мляко
- 2 големи яйца, леко разбити
- 1/3 ч.ч. зеленчуково олио
- 3 с.л. масло или маргарин, разтопено
- 1 консерва царевица на зърна
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.
2. Смесете всички продукти до хомогенност.
3. Може да изпечете мъфини, като използвате намаслена или покрита с хартия тавичка, в която поставите 10-12 формички за мъфини около 18-20 мин. Ако искате да изпечете цял хляб, сложете сместа в намаслена форма за кекс или хляб с размери 20,3 см и печете 35 мин.
4. Не препичайте - по-вкусно става, когато е по-сочен.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35-40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ