Регистрация

Царевичен хляб с цяла царевица

Царевичен хляб с цяла царевица
Средно   |   Порции 10-12   |   Видяна: 2495

Хляб с царевично брашно и зърна царевица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаша обикновено брашно
  • 1 чаша жълто царевично брашно
  • половин чаша гранулирана захар
  • 1 с.л. бакпулвер
  • половин ч.л. сол
  • 1 и ¼ чаши мяко
  • 2 големи яйца, леко разбити
  • 1/3 чаша зехтин
  • 3 с.л. масло или маргарин, разтопен
  • 1 консерва царевица

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 170 градуса.

2. Смесете всички съставки и бъркайте, докато получите хомогенна смес.

3. За да приготвите мъфини, печете в намазнени формички (10-12 броя) за 18-20 минути. За приготвяне на царевичен хляб, печете в намазнена квадратна тава за 35 минути.

На мен ми харесва по-влажен, така че го вадя преди клечката забита в средата да излезе чиста.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.10 ч.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта