Регистрация

Френски кифли с праскови и извара

Френски кифли с праскови и извара
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4022

Питка за закуска по френски - с праскови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

На тестото:

  • 6 грама мая
  • 250 грама пшенично брашно
  • 3 супени лъжици захар
  • щипка сол
  • 3 яйца
  • 100 грама масло
  • 1/2 чаша вода

На плънката:

  • 250 грама извара
  • 4 супени лъжици захар
  • 1 яйце
  • 2 големи праскови/ обелени и на кубчета/ 

Начин на приготвяне:

1. В 1/2 чаша топла вода, разтворете мая, 1 супена лъжица захар, 1 супена лъжица брашно.

2. Изчакайте сместа с маята да набъбне двойно.

3. В голяма купа, изсипете пресятото брашно, набухвателя, яйцата, 2 супени лъжици захар и сол. Омесете добре, докато всички съставки се смесят напълно и се получи гладка и хомогенна смес.

4. Добавяйте помалко масло и го омесете добре.

5. Оставете тестото да втаса за около час и половина. Покрийте го с памучна кърпа, за да не засъхва. Тестото трябва да набъбне.

6. Размесете го отново, увийте го във фолио и го сложете в хладилник за 6 часа.

7. Подгответе плънката, смесете изварата със захарта и яйцето.

8. Разстелете тестото в правоъгълна форма върху хартия за печене.

9. Разстелете сместа с изварата и поръсете с плодовете.

10. Прегънете късите страни на правоъгълника, така че да се срещнат на средата му. Разделете го наполовина - там, където се срещат двата пласта тесто. След това разделете на 6 тънки ивици.

11. Сложете го в тава с подходяща форма, намажете го с разбит яйчен белтък и го оставете да втасва за около час и половина.

12. Печете в предварително загрята фурна за 25 минути с температура 190 градуса.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 8 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта