Регистрация

Маслен пай с извара и мармалад

Маслен пай с извара и мармалад
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1612

Сладкиш с маслена основа и плънка от извара с конфитюр и желатин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 350 г брашно
  • 150 г масло
  • 140 г пудра захар
  • 1 яйце
  • 20 мл мляко
  • щипка сол

За плънката:

  • 400 г извара
  • 200 г сладко от вишни с плодовете (или друг вид мармалад по ваше желание - боровинки, ягоди, кайсии)
  • 40 г пудра захар
  • 8 г желатин

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашнот в тава, смесете го с пудра захарта и солта и добавете размекнатото, но не втечнено масло. Замесете маслени трохи. Чукнете в тях яйцето и добавете млякото. Замесете маслено тесто за пайове.

2. Разточете тестото в намаслена тавичка за пай и печете на 175 градуса за 20 минути.

3. Втечнете желатина според указанията на опаковката. Най-вероятно ще трябва да го разбиете в хладка вода (около 40 градуса) и да оставите настрана за 10-тина минути. Не чакайте да започне да се втвърдява - за тази рецепта трябва просто да се активира.

4. С миксер разбийте изварата със захарта и мармалада. Ако желаете да стане съвсем фин крем, я претрийте през цедка преди това. На мен поне ми е доста по-вкусно когато е претрита. Добавете желатина и бъркайте още малко.

5. Готовото и леко охладено тесто напълнете с вишневия крем.

6. Приберете в хладилник да се стегне хубаво.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта