Филипински омлет с патладжан и див лук
Странен омлет без месо с пикантен бананов кетчуп.
Необходими продукти:
- китайски патладжан, обелен и срязан на две
- 1 голямо яйце
- сол и пипер
- див лук, нарязан
- зехтин
- пикантен бананов кетчуп (ако не намерите, използвайте обикновен сладък кетчуп с няколко капки чили сос по желание)
Начин на приготвяне:
1. Сварете обеления и разполовен патладжан във вода до омекване (около 5-7 мин.).
2. Разбийте в малка купа яйцето и добавете дивия лук. Овкусете със сол и пипер.
3. Сгорещете олио в тиган на силен огън.
4. Потопете половинката патладжан в яйцето, така че да се покрие хубаво.
5. Сложете го в олиото, когато се сгорещи много добре и пържете патладжана докато покафенее. Обърнете и изпържете от другата страна.
6. Оставете да се отцеди върху хартия от излишната мазнина.
7. Поднесете върху задушен горещ ориз с малко пикантен бананов кетчуп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ