Регистрация

Фетучини с песто

Фетучини с песто
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2944

Паста със сирене и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 - 4 скилидки чесън
  • 3 големи връзки босилек (около 3 пълни ч)
  • около 1/2 ч.ч. кедрови ядки
  • около 1/2 ч.ч. настъргано сирене пекорино
  • около 3/4 - 1 ч.ч. зехтин,
  • сол и пипер на вкус
  • 300 г фетучини, сварени и отцедени

Начин на приготвяне:

1. Разбийте в кухненски робот 3-4 скилидки чесън. Може да използвате и саханче.

2. Добавете 3 големи връзки босилек, само листата, предварително измити и ги разбийте заедно с чесъна. След това добавете около 1/2 ч.ч. кедрови ядки, около 1/2 ч.ч. настъргано сирене пекорино и разбийте отново. След като се натрошат много добре листенцата босилек, налейте около 3/4 до 1 цяла чаша зехтин, в зависимост от желаната консистенция. Разбийте до получаването на хомогенна смес.

3. Добавете сол и пипер на вкус, като имате предвид, че сиренето също е солено.

4. Поднесете със сварените фетучини.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта