Уасаби сьомга с грах и картофена коричка
Вкусна морска риба с подправки от Далечния Изток.
Необходими продукти:
- половин чаша грах уасаби
- половин чаша инстантни картофени стърготини
- половин ч.л. едра кошер сол
- 4 филета от сьомга
- 4 с.л. зехтин
За гарниране:
- соев сос, паста уасаби, джинджифил
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 220 градуса. Смелете граха в кухненския робот – на по-едро. Смесете смления грах, настърганите картофи и солта. Намажете рибните филета с две супени лъжици олио и поставете отгоре граховата смес. Сложете филетата върху тава с незалепваща повърхност. Поръсете ги с двете останали супени лъжици зехтин и печете на 220 градуса, за 10-12 минути за средно изпечени.
2. Сервирайте с настърган джинджифил, соев сос, паста уасаби и виетнамски рибен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ