Регистрация

Бърза рецепта за риба тон с грах

Бърза рецепта за риба тон с грах
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 5713

Риба тон за обяд с грах, лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва грах (изцедете течността)
  • 1 консерва риба тон в олио
  • 1 средно голяма глава лук
  • малко балсамов оцет
  • малко соев сос
  • малко изстискан лимонов сок
  • черен пипер
  • ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и го запържете в тиган, докато стане прозрачен (използвайте много малко олио). Разбърквайте от време на време. Добре е лукът леко да покафенее. Полейте с малко оцет и соев сос (по около 1 с.л. и от двете). Смелете малко черен пипер и поръсете. Пържете на средно ниска степен, докато повечето течност се изпари. Изстискайте в тигана малко лимонов сок точно преди да сервирате.

2. Междувременно изсипете шепа грах в паница за супа или в чиния. След това сложете няколко парчета риба тон (раздробете ги на по-малки парчета с вилица.

3. Изсипете горещия лук върху рибата и поръсете с магданоз.

Съвети:

* Рецептата е подходяща за всички видове риба тон, но най-добре е да използвате средно големи парчета.

** Можете да използвате мазнината от консерва сушени домати за по-добър аромат.

*** Можете да поръсите с току-що смлян черен пипер за допълнителна пикантност.

**** Използвайте грах от консерва, а не пресен или замразен грах.

***** Ако искате ястието да е по-кисело, изстискайте повече лимон или полейте с повече оцет.

****** Можете да добавите и други подправки като например риган.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта