Бърза рецепта за риба тон с грах
Риба тон за обяд с грах, лук и подправки.
Необходими продукти:
- 1 консерва грах (изцедете течността)
- 1 консерва риба тон в олио
- 1 средно голяма глава лук
- малко балсамов оцет
- малко соев сос
- малко изстискан лимонов сок
- черен пипер
- ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и го запържете в тиган, докато стане прозрачен (използвайте много малко олио). Разбърквайте от време на време. Добре е лукът леко да покафенее. Полейте с малко оцет и соев сос (по около 1 с.л. и от двете). Смелете малко черен пипер и поръсете. Пържете на средно ниска степен, докато повечето течност се изпари. Изстискайте в тигана малко лимонов сок точно преди да сервирате.
2. Междувременно изсипете шепа грах в паница за супа или в чиния. След това сложете няколко парчета риба тон (раздробете ги на по-малки парчета с вилица.
3. Изсипете горещия лук върху рибата и поръсете с магданоз.
Съвети:
* Рецептата е подходяща за всички видове риба тон, но най-добре е да използвате средно големи парчета.
** Можете да използвате мазнината от консерва сушени домати за по-добър аромат.
*** Можете да поръсите с току-що смлян черен пипер за допълнителна пикантност.
**** Използвайте грах от консерва, а не пресен или замразен грах.
***** Ако искате ястието да е по-кисело, изстискайте повече лимон или полейте с повече оцет.
****** Можете да добавите и други подправки като например риган.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ