Регистрация

Терияки стек от сьомга със зеленчуци

Терияки стек от сьомга със зеленчуци
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4801

Маринована сьомга с птичи боб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За маринатата:

  • 5 с.л. соев сос
  • 1/2 ч.л. сусамово олио
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1/4 ч.л. сол
  • 3 скилидки чесън, настърган
  • 1 см джинджифил, настърган
  • 1/2 ч.л. черен пипер или на вкус
  • 2 стека сьомга (около 500 г)

За зеленчуците:

  • 1/2 глава лук
  • 1/2 ч.ч. нарязано наедро зеле
  • 1/2 ч.ч. кълнове папуда (птичи боб) по желание
  • 1 морков, нарязан на малки парченца
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 1/2 ч.л. сол или на вкус

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички продукти за соса.

2. Мариновайте сьомгата поне 2 часа.

3. Загрейте тиган, сложете сусамовото олио и поръсете със зеленчуково олио.

4. Сотирайте лука докато стане златисто-кафяв.

5. Сипете 3 с.л. от маринатата за сьомгата.

6. Поръсете сотето с малко вода и сол.

7. Сложете зелето и парчетата морков. Разбъркайте.

8. Прибавете кълновете и бъркайте докато всички зеленчуци се сготвят. Заделете настрана.

9. Изпечете сьомгата в тигана с останалата марината. Можете също така да я изпечете на грил или скара за около 3-5 мин. от всяка страна.

10. Поръсете малко сушен магадноз.

11. Поднесете със зеленчуците и ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта