Регистрация

Печени пълнени чушки с яйце и сирене

Печени пълнени чушки с яйце и сирене
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 5645

Зелени чушки с плънка от яйце и сирене на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 сочни пресни месести и прави зелени чушки
  • 600 грама бяло сирене
  • 3 яйца
  • 3 с.л. доматено пюре по желание
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион

Начин на приготвяне:

1. Измийте чушките и извадете дръжките със семената им, без да накъсвате зеленчука. От горната страна си оставете по-голяма дупка, за да можете по-лесно да ги пълните.

2. Застелете малка правоъгълна тавичка с хартиено фолио за печене. То ще ви спести доста търкане по време на миене.

3. Разбийте яйцата, натрошете вътре сиренето, сипете доматеното пюре (ако ще слагате такова) и овкусете с подправки на вкус. Ако сиренето е безсолно сложете малко солчица. Ако ли не – по-добре избягвайте тази подправка в рецептата.

4. Пълнете всяка чушка с помощта на малка лъжичка и подреждайте в тавичката така, че зеленчукът да не е съвсем легнал, а „главата“ му да се надига, подпирайки се на тавата. Следващия ред отново надигнете върху предишния. Затова и е добре тавата да не е много голяма. В противен случай по време на печене чушките ще се смъкнат надолу и плънката ще изтече от тях.

5. Печете в средата на фурна без вентилатор на 200 градуса. Ще отнеме между 25 и 35 минути в зависимост от степента на изпичане с която харесвате ястието.

Добър апетит!

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 9
  2. ца
  3. го
  4. П
  5. Десерт
  6. >
  7. СОС
  8. m
  9. !

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта