Регистрация

Торта Троен крем с готови блатове

Торта Троен крем с готови блатове
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2708

Торта с крем маскарпоне, кафе, сметана и шоколадов ганаш.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 готови блата за торта (тъмни)
  • 100 мл готово еспресо
  • 100 г черен шоколад
  • 370 мл течна сладкарска сметана (от онези за биене)
  • 250 г маскарпоне
  • 4 жълтъка
  • 120 г захар
  • 2 с.л. пудра захар
  • 3 с.л. какао на прах

Начин на приготвяне:

1. Поставете първия блат в подноса, в който ще държите тортата. Напоете, но без да прекалявате с 4-6 с.л. от кафето.

2. Разбийте жълтъците със захарта докато се абсорбира. Добавете маскарпонето и разбъркайте до получаването на хомогенен крем. Разпределете го върху първия блат.

3. Отгоре поръсете 1 с.л. какао и сложете втория блат. Сиропирайте го леко.

4. 200 мл от сметаната разбийте с пудра захарта докато се получи гъста пяна. Нанесете я върху втория блат. Поръсете с какао и сложете третия блат. Сиропирайте. Ако ви остане от кафето - гаврътнете си го.

5. Останалите 170 мл сметана подгрейте почти го кипване, но без да оставяте да заври. Добавете в нея натрошения шоколад и последната с.л. какао. Бъркайте докато се получи гладка лъскава смес. След това я излейте върху тортата.

6. Приберете в хладилник, за да се стегне.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта