Регистрация

Тиквена супа с пилешки бульон

Тиквена супа с пилешки бульон
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2042

Супа с пюре от тиква и картофи, подправени с индийско орехче.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 литра пилешки бульон (можете да си приготвите инстантен от вода и няколко сухи кубчета бульон)
  • 900 грама тиква (обелена и без семки)
  • 1 голям картоф
  • 1 с.л. растителна мазнина
  • 50 грама масло
  • 100 мл заквасена сметана
  • индийско орехче, сол, пипер и лимонов сок на вкус
  • тиквени семки за гарниране по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете тиквата и картофите на кубчета и ги запържете в дълбока тенджера с малко растителна мазнина.

2. Добавете 100 мл вода, затворете под капак и оставете да се задушава на слаб или умерен огън до омекване.

3. Кипнете бульона, сипете част от него при задушените тиква и картоф и пасирайте с блендер.

4. Изсипете пюрето при бульона и разбъркайте. Оставете да се готви още 10-тина минути.

5. Овкусете с индийско орехче, сложете още подправки по желание и пуснете маслото в супата. Разбъркайте.

6. По желание поднесете със запечени на сух тиган белени тиквени семки и резени лимон или лимонов сок.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Сом
  2. Суши
  3. a>
  4. риба
  5. яб
  6. s
  7. Кисел
  8. нар
  9. 6
  10. 18

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта