Регистрация

Тиквена крем супа с кайма и сметана

Тиквена крем супа с кайма и сметана
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1246

Пюрирана супа от тиква с картофи, гарнирана с пържена кайма и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 1 голям морков
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 1 ч.л. куркума
  • 400 г картофи
  • 700 г почистена тиква
  • 2 ч.л. сол
  • 1,3 л вода

За месната част:

  • 1 с.л. олио
  • 400 г кайма от вид по избор
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 1/3 ч.л. сух кориандър
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • лют пипер по желание
  • листенца магданоз по желание
  • млечна незаквасена сметана по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и моркова на кубчета, а тиквата и картофите - на парчета.

2. Сгорещете олиото в тенджера и запържете лука за минута, после добавете моркова, гответе още 5 минути, а след това поръсете и наситнения или пресиран чесън. Прибавете картофите и разбъркайте добре.

3. Овкусете със сол, куркума и къри и размешайте. Вкарайте тиквата в тенджерата и залейте с водата. Добре е да е вряла. Щом кипне сложете капак и оставете да се готви 30 минути.

4. През това време направете месната част като сгорещитте олиото на умерен огън в тиган и добавите каймата. Рохкайте докато стане на трохи. Овкусете със сол, кориандър, черен и червен пипер. Можете да добавите лют пипер на люспи по желание. Оставете да се готви 8-10 минути при периодично мешане като леко намалите котлона на по-ниска от средна степен.

5. Извадете 2-3 черпака от бульона в тенджерата в купичка. Останалото съдържание на съда пюрирайте с пасатор. Ако ви се струва гъста супата, чак сега върнете бульона или част от него - всеки има различна представа за съвършената консистенция на крем супата.

6. Разпределете в купички и поръсете с каймата. По желание накапете с млечна незаквасена сметана и поръсете с листенца пресен магданоз за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта