Регистрация

Тесто за палачинки с мляко и жива мая

Тесто за палачинки с мляко и жива мая
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 4902

Палачинкова смес за катми, които стават на порички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. мляко с масленост около 3,6%
  • 40 грама жива мая
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.ч. брашно
  • 2 яйца
  • 3 с.л. масло
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Загрейте млякото до температура от около 40 градуса, разбийте в него захарта и разтворете маята. Оставете настрани да шупне. След това прибавете маслото, яйцата, солта и брашното и разбъркайте хубаво. Оставете сместа да втасва за около половин час.

2. В нагорещен тиган, на дъното на който можете да разтопите съвсем малко масло, сипете част от сместа, разстелете с помощта на въртеливи движения от дръжката и печете двустранно всяка палачинка до желаната готовност.

* Палачинките с мая стават малко по-дебели от традиционните си събратя и имат страхотна пореста коричка. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
anonymous02-07-2014
Това вече са катми, а не палачинки

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта