Телешко с фиде, лук и моркови
Основно с телешко месо и фиде с добавка на зеленчуци и подправки. Замества рецептите за спагети с телешки хапки.
Необходими продукти:
- 3 с.л. олио
- 2 глави лук
- 500 г телешко месо
- 300 мл вода
- 4 скилидки чесън
- 6 зърна бахар
- 2 дафинови листа
- 1 ч.л. кимион
- 50 г масло
- 300 г моркови
- 350 г фиде + 2 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 300 мл вряла вода или бульон
- сол и пипер
- пресен лук или магданоз за подансяне
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото месо на хапки, лука - на кубчета.
2. В голяма тиган тип уок, който си има капак, сгорещете 3 с.л. олио на умерен огън, изсипете лука и гответе и бъркайте 5 минути. Добавете месцата и гответе още толкова време като размешвате периодично.
3. Залейте с вода, изчакайте да кипне, добавете бахара и дафиновите листа и похлупете с капак. Намалете огъня на слаб и оставете да къкри 1 час.
4. Прибавете кимиона, маслото, нарязаните на тънки лентички моркови, наситнения чесън, овкусете със сол и пипер и сложете отново капака.
5. На съседния котлон в тиган сгорещете на умерен към слаб огън 2 с.л. олио и добавете фидето. Бъркайте и гответе 5 минути. През това време си подгрейте вода или бульон до кипване.
6. Фидето изсипете върху месото с лук и моркови без да разбърквате. Идеята е да попива изпаренията от долната част на тигана и по този начин да се развари. Залейте с водата или бульона и оставете да се готви под капак на много слаб огън 10 минути.
7. Поръсете фидето със сол и пипер отново без да мешате. Сложете пак капака и оставете за още 10 минути.
8. През това време си подгответе блюда за сервиране и си наситнете листа магданоз или пресен лук за поръска. Прехвърлете готовото ястие в индивидуални порции, поръсете със зеленина и поднесете докато е топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ