Телешко със сос булгоги
Лесно | Порции 1-2
| Видяна: 4528
Телешко по корейски.
Необходими продукти:
- 1/2 бутилка корейски сос булгоги
- 230 г тънки парчета телешко
- 1 морков (нарязан на тънки филийки)
- 4 средно големи пресни гъби ( нарязани на тънки филийки)
- 1 малка глава лук (нарязан на тънки филийки)
- 3 стрък зелен лук (нарязан на тънки филийки)
- вода
- малко соеви кълнове
- 1 с. л. зеленчуково олио
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте един ден телешкото с булгоги соса в хладилник.
2. Загрейте олио в тиган, сложете лука и гответе до омекване. След това прибавете зеления лук, гъбите и моркова.
3. Прибавете маринованото телешко и вода. Оставете да къкри на слаб огън около 20 мин.
4. Сложете малко соеви кълнове в чиния за сервиране, отгоре полейте с булгоги и поднесете със задушен ориз.
Най-важните съставки
вода, говежда пържола, говеждо месо, гъби, зелен лук, зеленчуково олио, корейски сос булгоги, лук, моркови, соеви кълнове, телешко
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ