Телешко варено по японски - никуджага
Японско телешко в бульон от саке.
Необходими продукти:
- 450 г тънко нарязано телешко
- 1 морков, нарязан на хапки
- 1 глава лук, нарязана на 6 луни
- картофи
За бульона:
- 1 ч. ч. вода
- ½ с. л. сух бульон даши
- 1 ½ с. л. саке
- 1 ½ с. л. захар
- 1 ½ с. л. соев сос
Начин на приготвяне:
1. Разтворете бульона на прах във водата в малка купичка и прибавете соевия сос. Разбъркайте и оставете настрана.
2. Загрейте 1 с. л. олио в дълбок тиган и запържете телешкото на силен огън.
3. Добавете лука, моркова и картофа и запържете отново.
4. Добавете бульона със соевия сос и оставете да кипне.
5. Когато сместа заври, намалете котлона на слабо и отстранете пяната. Варете докато картофите омекнат.
6. Добавете захарта и сакето и похлупете с капак. Оставете да къкри още 5 минути или докато течността намалее наполовина.
7. Сервирайте с варен ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ