Японски къри ориз
Телешко с картофи, моркови и ориз.
Необходими продукти:
- 2 порции японски ориз
- 400 г телешко
- глава лук
- 2 картофа
- 2 моркова
- японски сос къри
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза.
2. Нарежете телешкото на хапки и поръсете със сол и пипер.
3. Нарежете лука, морковите и картофите на малко по-големи парчета.
4. Намажете голям тиган с олио или масло.
5. Запържете телешкото до покафеняване.
6. Прибавете лука и запържете още малко.
7. Сега сложете морковите и картофите.
8. Пържете още малко и напълнете с вода.
9. Оставете я да заври и махнете образувалата се на повърхността пяна.
10. Когато всички зеленчуци се сварят хубаво, изключете огъня, натрошете кубчетата къри сос на малки парчета вътре.
11. Бъркайте докато се разтопят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ