Регистрация

Телешки хапки с червен боб и горчица

Телешки хапки с червен боб и горчица
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1127

Телешко с Уорчестър и бобено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г телешко месо
  • 1 консерва червен боб в собствен сос
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. олио
  • 20 г масло
  • 1 глава червен лук
  • 2-3 с.л. сос Уорчестър
  • 1 ч.л. горчица
  • 2-3 с.л. червено вино
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо нарежете на хапки. Овкусете със сол и пипер. Сгорещете олиото в тиган, добавете маслото и щом се разтопи, запържете вътре месото за 8 минути. Извадете в алуминиево фолио мръвките и ги завийте.

2. Лука наситнете. Отделете си половината от зърната боб, а останалата част изсипете в блендера заедно с водата от консервата и пюрирайте.

3. В тигана от пърженето на месото запържете лука. След това залейте с виното и щом започне да извира, добавете бобеното пюре, соса Уорчестър и горчицата. Кипнете.

4. Върнете мръвките в ястието и добавете заделените цели зърна боб. Гответе докато месото се сготви. Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта