Регистрация

Телешки хапки със зеленчуци и вино

Телешки хапки със зеленчуци и вино
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1494

Телешко задушено с картофи, лук, моркови и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г крехко телешко месо
  • 800 г картофи
  • 2-3 моркова
  • 2 големи глави лук
  • 2 дафинови листа
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с.л. доматен сос
  • 4 с.л. олио
  • 100 мл червено сухо вино
  • 1 с.л. брашно
  • 5-6 зърна бахар
  • 250 мл бульон (телешки, пилешки, зеленчуков)
  • магданоз за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на хапки и обтрийте със сол и пипер. Лука нарежете на едро, морковите - на кръгчета или полумесеци, но немалки, а картофите обелете, измийте и нарежете на хапки.

2. Сгорещете олиото в тенджера и запържете месото от всички страни за по около 40 секунди.

3. Извадете месото в отделна чиния и вкарайте на негово място лука. Гответе докато стане прозрачен и добавете морковите. Гответе още 2-3 минути при периодично разбъркване.

4. Добавете и картофите, гответе още 2-3 минути и върнете месото обратно. Добавете дафинов лист, бахар, сол и пипер. Налейте виното и добавете доматения концентрат. Гответе няколко минути и добавете и брашното.

5. Разбъркайте добре, налейте бульона и захлупете под капак да се задушава на умерен огън за 1:30-2 часа. След това сервирайте с поръска от наситнен магданоз и хляб за топкане на соса по желание.

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта