Телешки стек със семена
Телешки пържоли с коричка от сусам.
Необходими продукти:
- 4 телешки пържоли (дебели и сочни)
- 4 с.л. бяло сусамено семе
- 4 с.л. черно сусамено семе
- 1 белтък
- сол и пипер
- 2 с.л. растителна мазнина за готвене
- масло за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Обтрийте пържолите със сол и пипер. Добре е да ги извадите от хладилника 30 минути по-рано, за да се отпуснат.
2. Смесете в чиния двата вида сусам. В друга чиния разбийте бетъка.
3. Сгорещете мазнината в тиган с незалепващо покритие. Застелете си тава с хартия за готвене.
4. С четка за храна намазвайте пържолата от едната страна с белтък, след това топвайте в семената, като през това време намажете и втората страна и после обърнете.
5. Панираната в семена мръвка слагайте в тигана да се запечата за по 1:30 минути от страна. През това време сгорещете фурната на 200 градуса.
6. Когато сте готови с всичките пържоли и са подредени в тавата, ги бутнете във фурната и печете спрямо предпочитанията за готовност на месото (между 12 и 20 минути).
7. След изваждане оставете да починат 5 минути. После сложете в индивидуални порции и отгоре резнете по малко масло. Сервирайте с любимата гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ