Телешки стек с горчичено масло
Печено телешко с ароматно масло с чесън и горчица.
Необходими продукти:
- 1 с.л. олио
- 100 г масло (размекнато на стайна температура)
- 1 с.л. семена синап
- 4 скилидки чесън
- 1/2 глава лук
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. сол
- листа наситнен магданоз
- 2 ч.л. горчица (най-добре едрозърнеста)
- 2 с.л. сос Уорчестър
- лют сос по желание
- 1 с.л. оцет (най-добре балсамов)
- 1 с.л. кетчуп
- 800-1000 г телешки пържоли или телешко месо за стекове
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука, две скилидки чесън и магданоза.
2. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него за минута семената синап. След това добавете лука и чесъна и гответе 5 мин. на умерен огън докато омекнат.
3. Изсипете топлото съдържание на тигана при маслото, добавете магданоза, червения пипер, солта, горчицата и разбъркайте. Разпределете тази смес в стреч фолио и завийте като салам. Приберете в хладилник.
4. Намачкайте на паста останалия чесън и го смесете с кетчупа, оцета, лютия сос и соса уорчестър.
5. Месото нарежете на 4 парчета, ако е цяло. Обтрийте със сол и пипер, намажете с тази паста и приберете да се маринова за 2 часа. След това изпечете на грил или грил тиган за по 4-5 минути от страна.
6. Поднесете с резени от ароматното масло и предпочитаната от вас гарнитура за телешко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ