Регистрация

Телешки стек с горчичено масло

Телешки стек с горчичено масло
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1149

Печено телешко с ароматно масло с чесън и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. олио
  • 100 г масло (размекнато на стайна температура)
  • 1 с.л. семена синап
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 глава лук
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. сол
  • листа наситнен магданоз
  • 2 ч.л. горчица (най-добре едрозърнеста)
  • 2 с.л. сос Уорчестър
  • лют сос по желание
  • 1 с.л. оцет (най-добре балсамов)
  • 1 с.л. кетчуп
  • 800-1000 г телешки пържоли или телешко месо за стекове

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука, две скилидки чесън и магданоза.

2. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него за минута семената синап. След това добавете лука и чесъна и гответе 5 мин. на умерен огън докато омекнат.

3. Изсипете топлото съдържание на тигана при маслото, добавете магданоза, червения пипер, солта, горчицата и разбъркайте. Разпределете тази смес в стреч фолио и завийте като салам. Приберете в хладилник.

4. Намачкайте на паста останалия чесън и го смесете с кетчупа, оцета, лютия сос и соса уорчестър.

5. Месото нарежете на 4 парчета, ако е цяло. Обтрийте със сол и пипер, намажете с тази паста и приберете да се маринова за 2 часа. След това изпечете на грил или грил тиган за по 4-5 минути от страна.

6. Поднесете с резени от ароматното масло и предпочитаната от вас гарнитура за телешко.

 

Източник: lozhka.su

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта