Регистрация

Готвене на телешки стек по правилата

Готвене на телешки стек по правилата
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1434

Печено телешко месо на грил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 телешки стека (по около 300 грма всеки; изберете дебело и сочно месо от гърди например)
  • сол и пипер
  • 2 с.л. олио или зехтин за готвене
  • 2 скилидки чесън по желание
  • клонка розмарин

Начин на приготвяне:

1. Подсушете добре мръвките месо. След това обтрийте със сол и пипер.

2. В зехтина можете да намачкате скилидки чесън и тогава да покапете месото с него. Може и директно.

3. Сгорещете скара или грил тиган. Сложете месата да се пекат на максимално силен огън и намалете на умерен щом ги поставите. Отгоре сложете по парче от клонка розмарин по желание.

4. Печете от първата страна за около 5-7 минути, до 9 минути за идеалното уел дън (с всяка секунда повече ще пресушите месото).

5. Обърнете от другата страна, преместете розмарина и печете за около 6 минути. По желание по средата на печенето можете да обърнете наклона на мръвката, за да се получат ромбове, ако готвите на наребрена повърхност.

6. След изпичане увийте месото в алуминиево фолио за 8 минути, за да се отпусне. После можете да разрежете и да видите какъв разкош сте създали.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта