Готвене на телешки стек по правилата
Печено телешко месо на грил.
Необходими продукти:
- 2 телешки стека (по около 300 грма всеки; изберете дебело и сочно месо от гърди например)
- сол и пипер
- 2 с.л. олио или зехтин за готвене
- 2 скилидки чесън по желание
- клонка розмарин
Начин на приготвяне:
1. Подсушете добре мръвките месо. След това обтрийте със сол и пипер.
2. В зехтина можете да намачкате скилидки чесън и тогава да покапете месото с него. Може и директно.
3. Сгорещете скара или грил тиган. Сложете месата да се пекат на максимално силен огън и намалете на умерен щом ги поставите. Отгоре сложете по парче от клонка розмарин по желание.
4. Печете от първата страна за около 5-7 минути, до 9 минути за идеалното уел дън (с всяка секунда повече ще пресушите месото).
5. Обърнете от другата страна, преместете розмарина и печете за около 6 минути. По желание по средата на печенето можете да обърнете наклона на мръвката, за да се получат ромбове, ако готвите на наребрена повърхност.
6. След изпичане увийте месото в алуминиево фолио за 8 минути, за да се отпусне. После можете да разрежете и да видите какъв разкош сте създали.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ