Телешки език в сметанов сос
Яхния с телешки език, сметана и магданоз.
Бон Апети
Излтчен на 27.03.2017
За да приготвим тази вкусна гозба с телешки език, първо трябва да сварим мускула в ароматен сос. Слагаме го в тенджерата с акомпанимент от моркови, лук, магданоз, черен пипер и дафинов лист и оставяме да къкри докато се развари хубаво. През това време ще се наложи да отпеним неколкократно, а след изваждане да обелим езика бързо, защото изстине ли, ципата ще падне много трудно.
Нарязваме езика на кубчета, а бульона прецеждаме. Сега се захващаме с ароматния млечен сос, в който ще се потопят телешките хапки. Него правим като разтапяме масло, запържваме в него брашно, добавяме част от бульона от варенето на езика, животинска незаквасена сметана и прясно мляко. Варим до сгъстяване. Следва да овкусим с подправки и да поднесем с още магданоз и по желание с лъжичка-две заквасена сметана. Малко препечен хляб ще допълни идеално това ястие, рецептата за което можете да видите във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ