Регистрация

Телешки гювеч с картофи, чушки и домати

Телешки гювеч с картофи, чушки и домати
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 6261

Зимно ястие от печени телешки ребра със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г телешки ребра (все пак да има и месце по тях)
  • 4 големи или 6 по-малки картофа
  • цели домати от консерва или буркан
  • 4 зелени или червени чушки или микс (може и печени)
  • сол
  • черен пипер
  • кубче телешки бульон
  • чубрица
  • мащерка
  • кимион
  • 100 мл червено вино

Начин на приготвяне:

1. Сварете хубаво телешките ребра докато месото започне да се отделя от костта по крайщата.

2. Сварете картофите докато ципата им започне да пада при издърпване. Може да са леко сурови, защото след това ще се пекат. Само внимавайте да не ги преварите.

3. В земен гювеч смесете картофите, нарязани на кубчета, доматите – обелени и накъсани на парчета, чушките и подправките. Размедете хубаво – най добре с ръце.

4. Заровете ребрата в зеленчуците и отгоре изсипете виното.

5. Печете в предварително загрята на 250 градуса фурна около 35-40 мин. След това можете да махнете капака на гювеча и да запечете за още 10 мин. Ако го предпочитате по-крехко и без коричка – не допичайте.

Добър апетит!

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта