Регистрация

Таханови питки със сусам



Таханови питки със сусам
Средно   |   Порции 8-10 питки   |   Видяна: 2570

Плоски хлебчета с тахан, чесън и сминдух.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.10.2016

Печем вид арабски хлебчета с аромат на тахан, сминдух и чесън, които се месят лесно и представляват плоски питки със семена и подправки. Докато тестото с бяло брашно, суха мая и мляко втасва, приготвяме плънка от сусамов тахан, чесън и сминдух. Тя се увива на руло в тестото, което се разделя на парчета, а те от своя страна се разточват на тънки питки. Така подправките се смесват по-равномерно с хляба, който намазваме със зехтин, поръсваме със сусам и нигела (черен сусам) или други семена по желание и изпичаме. На финала имаме арабски хлебчета с ориенталски аромат, хрупкава кора и мека сърцевина. Страхотни са за топкане на вкусна разядка или за мазане с арабски сосове.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта