Бхавран Парата - пълнени индийски питки
Средно | Порции 2
| Видяна: 4682
Пикантен индийски хляб с картофи, печен в тандури.
Готвачът на индийски ресторант Шафран разкрива една от множеството тайни на индийските питки. В случая готвим Бхавран Парата - пълнени питки с лют микс от рендосани картофи и букет от индийски подправки. Разбира се, те се пекат на нагорещената земна пещ - тандури, за да пригобият твърда кора и мека сърцевина. Ако решите да ги правите у дома си, използвайте добре нагорещена фурна.
Най-важните съставки
брашно, вода, джинджифил, картофи, кимион, морска сол, сол, сол и пипер, червен пипер, черен пипер, чили, чили на прах, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ