Тарталети с пиле и круши
Средно | Порции 6
| Видяна: 2978
Екзотичен ордьовър с месо и плодове.
Необходими продукти:
- 2 чаши сварено пилешко месо, накъсано или нарязано на кубчета
- 2 круши, обелени и нарязани на кубчета
- 3 с.л. лук, ситно нарязан
- 1 с.л. прясна мащерка
- 1/2 с.л. червен пипер на люспи
- сок от 1 лимон
- настърганата кора на един лимон
- 1/4 чаша бял балсамов оцет
- 1/2 кайсиев конфитюр
- бутер тесто
Начин на приготвяне:
1. Потопете крушите в лимонов сок, за да не покафенеят. Смесете ги с пилето. В отделна купа разбъркайте останалите продукти. Сипете сместа към пилето и крушите и овкусете със сол и пипер.
2. Разточете тестото и го нарежете на кръгове или квадрати. Намажете с олио тавичка с формички за кексчета и поставете парчетата тесто в кухините. Напълнете тестото с пилешката плънка. Печете непокрити при 190ºС или докато не бухнат.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ