Сурова маринована риба с лук и кетчуп
Домашно маринована риба в доматен сос с оцет, лук, захар и подправки.
Необходими продукти:
- 300 мл кетчуп
- 150 мл вода
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1 с.л. ябълков оцет
- зърна бахар и пипер (черен или меланж)
- 1 ч.л. едрозърнеста горчица
- 3 с.л. олио
- 2 дафинови листа
- 1 глава лук
- 500 г свежо рибно филе, което може да се консумира сурово (риба тон, бяла риба, треска, херинга, скумрия или друга по избор)
Начин на приготвяне:
1. Изсипете кетчупа в касерола. Налейте водата, добавете солта, захарта, оцета, зърната бахар и пипер, горчицата, олиото и дафиновите листа и подгрейте до кипване. Бъркайте.
2. След 5-6 минути кипене на слаб огън, махнете от котлона и охладете.
3. Лука нарежете на тънки полумесеци. Прехвърлете в купа.
4. Рибното филе нарежете на хапки като почистите от перки, кости и люспи, ако има такива. Прехвърлете в купата при лука.
5. Залейте с доматения сос и разбъркайте. Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 12 часа.
6. Извадете от хладилника и хапвайте директно без термична обработка като мезе, топинг на сандвичи или предястие. Можете да добавите към салата.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ