Маринована сурова риба за директно хапване
Маринована риба, която може да се яде сурова.
Необходими продукти:
- 500 г филе от бяла риба, риба тон или друг вид по желание
- 5 глави лук
- 5 скилидки чесън
- 2 с.л. захар
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. оцет
- 2 ч.л. сол
- сух кориандър, червен и черен пипер по около 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
1. Почистете рибата от костици, ако има такива. Нарежете на хапчици.
2. Посолете рибното филе, настискайте със солта и прехвърлете в купа. Залейте със соевия сос и оцета, разбъркайте и оставете в хладилника за 2 часа.
3. Поръсете захарта, разбъркайте отново и приберете за още час.
4. Добавете наситнения лук, намачкания чесън и подправките, разбъркайте и приберете в хладилника за 12 часа. След това можете да консумирате директно в рамките на 6 дни. Съхранявайте на студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ