Супа Фо - шкембе по виетнамски
Шкембе по азиатски с пилешки бульон, кълнове, оризово фиде и зеленчуци.
Фо супа - това е виетнамско ястие, направено с шембе и азиатски подправки, което радва с екзотичност и аромати. Ако искате да си сготвите шкембе чорба по нетрадиционна рецепта, то опитайте тази. Спазването на пропорциите не е препоръчително, защото човек може да сложи в състава ѝ каквото има под ръка.
Шкембето се пуска, за да се свари, а през това време се надиплят съставките за бульона. Звездичка анасон, семена кориандър и карамфил се запичат на сух тиган. После влизат при врящо пилешко бутче в тенджера и вътре се добавят още парче лук, парче джинджифил, рибен или соев сос. Оставя се всичко да къкри.
Отделно се измива един пакет микс от листни зеленчуци, а с вряла вода се накисва до отпускане връзка оризово фиде. Ако нямате - смело използвайте обикновено фиде. Нарязват се листа пресен босилек и листа пресен лук и се подготвят за добавка соеви кълнове.
Готовият бульон се прецежда, а след това в него се добавят фидето, кълновете и зеленчуците. Месото от пилето се накъсва и влиза в супата, а свареното шкембе се нарязва на ситно. Всичко се разбърква и е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ