Задушено свинско шкембе по китайски
Свинско с китайски спагети.
Необходими продукти:
За шекмбето:
- 200 г свинско шкембе
- 100 г свински дреболии
- 1 ч.ч. тъмен соев сос
- 1 с.л. рибен сос
- 4 средни люти зелени чушки
- 3 скилидки чесън, обелени
- 1 парче джинджифил, обелен и нарязан
- 1 ч.ч. вода
- 1 шушулка канела
За пикантните спагети:
- 4 шепи китайски спагети или лагман
- 1 шепа чили, без дръжките
- 1 парче галангал, обелен
- кората и сокът на 1 лайм
- 2 скилидки чесън, обелени
- 3 малки шалота, обелени
По желание за украса:
- тайландски рибени кюфтенца
- говежди дреболии
Начин на приготвяне:
На шекмбето:
1. Сложете шкембето в сгорещен тиган, докато мазнината се разтопи и стане карамелизирано и хрупкаво. Извадете шкембето и заделете, а мазнината оставете в тигана.
2. В същия съд запържете скилидките чесън до златисто и зелените чушки до омекване. Прехвърлете всичко от тигана, заедно с мазнината, в голяма чугунена тенджера.
3. Прибавете останалите необходими продукти. Покрийте с капак и задушавайте 2-4 часа, като добавяте вода, ако се пресуши.
На спагетите:
1. Сложете всички необходими продукти, освен спагетите, в блендер и направете на пюре с гъстотата на песто.
2. В тенджерка с подсолена вода кипнете пастата за 3 мин, отцедете я и веднага сложете в купа със студена вода.
3. Отцедете отново и смесете с чили сместа и задушеното.
4. При поднасяне извадете шкембето от съда и го нарежете тънко. Сложете спагетите в чиния, върху тях свинското, украсете и поднесете.
Източник: opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ