Регистрация

Задушено свинско шкембе по китайски

Задушено свинско шкембе по китайски
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 4430

Свинско с китайски спагети.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За шекмбето:

  • 200 г свинско шкембе
  • 100 г свински дреболии
  • 1 ч.ч. тъмен соев сос
  • 1 с.л. рибен сос
  • 4 средни люти зелени чушки
  • 3 скилидки чесън, обелени
  • 1 парче джинджифил, обелен и нарязан
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 шушулка канела


За пикантните спагети:

  • 4 шепи китайски спагети или лагман
  • 1 шепа чили, без дръжките
  • 1 парче галангал, обелен
  • кората и сокът на 1 лайм
  • 2 скилидки чесън, обелени
  • 3 малки шалота, обелени

По желание за украса:

  • тайландски рибени кюфтенца
  • говежди дреболии

Начин на приготвяне:

На шекмбето:

1. Сложете шкембето в сгорещен тиган, докато мазнината се разтопи и стане карамелизирано и хрупкаво. Извадете шкембето и заделете, а мазнината оставете в тигана.

2. В същия съд запържете скилидките чесън до златисто и зелените чушки до омекване. Прехвърлете всичко от тигана, заедно с мазнината, в голяма чугунена тенджера.

3. Прибавете останалите необходими продукти. Покрийте с капак и задушавайте 2-4 часа, като добавяте вода, ако се пресуши.

На спагетите:

1. Сложете всички необходими продукти, освен спагетите, в блендер и направете на пюре с гъстотата на песто.

2. В тенджерка с подсолена вода кипнете пастата за 3 мин, отцедете я и веднага сложете в купа със студена вода.

3. Отцедете отново и смесете с чили сместа и задушеното.

4. При поднасяне извадете шкембето от съда и го нарежете тънко. Сложете спагетите в чиния, върху тях свинското, украсете и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта