Регистрация

Супа с телешко, просо и картофи

Супа с телешко, просо и картофи
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2992

Телешка супа с лук, картофени кубчета, зърна, масло и варено яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 грама варено телешко рагу заедно с бульона, в който са врели кокалите (около 1,2 литра течност)
  • 2-3 кубчета телешки бульон
  • 2-3 с.л. просо
  • 1-2 картофа
  • 20-30 грама масло
  • няколко стръка пресен лук
  • 1 варено яйце
  • 1-2 скилидки чесън по желание
  • 2-3 дафинови листа по желание
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вече свареното телешко заедно с бульона и добавете сухите кубчета и дафиновия лист.

2. Нарежете картофите на малки кубчета и ги изсипете във врящата на умерен огън течност.

3. Измийте просото и щом картофите са омекнали на 2/3, го добавете към супата.

4. Разтопете маслото на слаб огън и пръжнете за малко в него наситнения пресен лук. Добавете в супата.

5. Преди да спрете огъня овкусете ястието с накълцания или пресиран чесън и наситненото варено яйце. Опитайте как е на подправки и ако сметнете, че има нужда от нещо, го прибавете. 

6. При сервиране отстранете дафиновите листа и по желание сложете по 1 с.л. растителна или животинска готварска сметана.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта