Супа с телешко, цвекло и сини сливи
Телешка супа с плодове и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 грама телешко месо за супа, сварено в 2 литра вода
- 3 сухи кубчета телешки бульон
- 2 глави цвекло
- 100 грама корен от целина
- 8 с.л. растителна мазнина
- 4 с.л. лимонов сок
- 2 домата
- 24 броя сини сливи без костилка (може и сушени)
- кориандър и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Извадете месото от бульона и разтворете в течността сухите кубчета. Месото нарежете на малки хапки.
2. Наситнете целината, рендосайте цвеклото и сгорещете мазнината в тиган. Сините сливи (ако са сухи) залейте с вряла вода и оставете под капак да се раздуят.
3. Запържете първо цвеклото, после добавете и целината и пържете до хрупкавост. След това излейте съдържанието на тигана в тенджерата, върнете вътре и месото, добавете лимоновия сок и нарязаните сини сливи и оставете да кипне.
4. През това време обелете доматите и ги нарежете на едри кубчета. Оставете супата да ври 10 минути след кипването, добавете доматите и оставете да кипи още 5 мин.
5. Опитайте крайния резултат и добавете подправки на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ