Регистрация

Супа с колбас и топено сирене

Супа с колбас и топено сирене
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1924

Супа с шунка или бекон в сос от зеленчуци и топено сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г колбас по желание (шунка, бекон, пушено или варено пилешко, салам)
  • 300 г топено сирене (опитайте и с триъгълничетата - става страхотно)
  • 300 г картофи
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. растителна мазнина за пържене
  • 3 кубчета бульон, разтворени в 1,8 литра вода
  • сол, черен, червен и лют пипер на вкус
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Обелете и измийте картофите, нарежете ги на кубчета и ги кипнете в разтворения бульон.

2. Лука обелете и наситнете, морковите измийте и нарежете на малки кубчета. Сгорещете растителната мазнина и пържете в нея първо само лука и след като започне да потъмнява, добавете и моркова. Гответе няколко минути като разбърквате.

3. Изсипете запръжката в бульона с картофите щом картофите омекнат.

4. Оставете да къкри няколко минути докато нарежете колбаса и го изсипете в тенджерата. Изчакайте още 2-3 минути и добавете топеното сирене, като се опитате да го нарежете на кубчета или с лъжица да го порцирате.

5. Разбърквайте докато топеното сирене се превърне в част от бульона. Текстурата е уникално вкусна. Опитайте и добавете подправки на вкус.

6. Сервирайте с наситнен пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта