Супа с броколи и японски диви гъби
Японска вегетарианска супа.
Необходими продукти:
За 1 порция:
- 1 глава броколи, само цветчетата
- 2 вида гъби (например японски кафяви гъби и гъби шийтаке, но може и други видове по избор), нарязани на филийки
- пресен магданоз, нарязан
- лимонов сок
- 1 скилидка чесън, цяла, обелена
- зехтин, за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Кипнете леко подсолена вода.
2. Сложете цветчетата броколи в кипящата вода и покрийте с капак.
3. Сгорещете малко масло в тиганче със зехтин. Прибавете гъбите с цялата скилидка чесън. Чесънът трябва да придаде само лек аромат на гъбите. Овкусете със сол и прясно смлян пипер и лимонов сок. Добавете магданоза, разбъркайте и извадете чесъна.
4. След около 4 мин., извадете броколите от водата, но оставете тенджерата с течността да ври на котлона. През това време разбийте броколите в кухненски робот. Свалете тенджерата от огъня и добавете малко при пюрираните броколи. Добавяйте вода и разбивайте до получаването на желаната консистенция. Овкусете.
5. Налейте в купа и покрийте със сотираните гъби. Поръсете с малко зехтин и прясно смлян черен пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ