Кисели краставички с листа оба
Бързо японско мезе за гости и бира.
Необходими продукти:
- 2-3 японски краставици
- 4-5 листа Оба (под това непознато име се крие перилата, която ако не отглеждате в двора на къщата си, можете да намерите в цветарските магазини или в магазини за източни храни)
- 3 с.л. сос Понзу
Начин на приготвяне:
1. Измийте краставиците и на дъска за рязане ги счукайте с дръжката на ножа. Би трябвало да се напукат, но да запазят формата си, като се начупят отвътре. Не е толкова трудно, колкото звучи. Начукайте ги и ги сложете в купа.
2. Нарежете листата Оба в какъвто искате размер и ги сложете в същата купа.
3. Изсипете вътре соса Понзу и разбъркайте енергично, ако имате 10 минути, сложете ги в плик за печене и ги сложете в хладилника, за да се овкуси краставицата добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ