Супа от червена леща с тиквички
Лесно | Порции 6
| Видяна: 3474
Лятна млечна супа с тиквички и леща.
Бон Апети
Излъчен на 28.07.2016
Студена млечна супа със зеленчуци правим през лятото като идея за борене на жегите с лека храна. Сварена червена леща се смесва със запържени тиквички с кимион, кориандър и чесън, за да се превърне след минаване през пасатора в питателно пюре. Към него се добавя кисело мляко, а за финал можете да оставите елегантната супа да си почине в хладилника и да се превърне в нискокалорична лятна свежест.
Най-важните съставки
зеленчуков бульон, кимион, кисело мляко, кориандър, лайм, леща, олио, сол, сол и пипер, тиквички, червена леща, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ