Леща с тиквички и картофи
Прекрасна постна яхния за Бъдни вечер.
Необходими продукти:
- 6 ч.ч. вода
- 1¼ ч.ч. леща
- 1 глава лук, фино нарязан
- 4 скилидки чесън, счукан
- 2 картофа, нарязани на малки кубчета
- 1 стрък целина, фино нарязана
- 2 тиквички, нарязани на малки кубчета
- 1 ч.л. кимион
- сол на вкус
- прясно смлян черен пипер на вкус
- 2 лимона, нарязани на полумесеци
Начин на приготвяне:
1. Сложете лещата, лука и чесъна в голяма тенджера и покрийте с водата.
2. Оставете да заври, намалете колтона и варете на слаб огън, покрито, за 20 мин.
3. Прибавете картофите и целината и варете покрито още 15 мин.
4. Прибавете тиквичките и кимиона и варете непокрито още 15 мин. до омекване на лещата и картофите.
5. Подправете на вкус със сол и пипер.
6. Преди сервиране, насипете супата в купи и поръсете всяка с лимонов сок.
7. Поднесете с резен лайм във всяка порция.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ