Регистрация

Супа от праз и бекон

Супа от праз и бекон
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 5179

Лучена супа с месо и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 тънки стръка праз
  • 100 г бекон или пушени гърди
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 100 г пъщарнак
  • 1 дафинов лист
  • 4-5 с.л. олио
  • ½ ч.л. джинджифил
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 100 г ориз
  • сол на вкус


Начин на приготвяне:
Нарязвате на дребно лука, пащърнака и моркова и ги запържвате в олиото. Към тях прибавяте брашното и червения пипер и запържвате с тях още 1 мин. Сипвате към сместа и литър и половина вода и така къкри 15 мин. След което добавяте нарязания на шайби праз лук, ориза и бекона, който сте нарязали на парчета с големината на празия лук. Добавяте дафиновия лист и доматеното пюре. С тези продукти супата къкри още 10 мин. Посолявате на вкус непосредствено преди да се свали от котлона.

 

Добър апетит!

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта