Стек Калипсо на барбекю
Средно | Порции 4
| Видяна: 4014
Вкусни пържоли в марината с ром и лимон.
Необходими продукти:
- 1/2 ч.ч. ром
- 1/4 ч.ч. сок от лайм (смесен с малко тамаринд)
- 1/4 ч.ч. сос "Уорчестършир"
- 1/4 ч.ч. зеленчуково олио
- 2 скилидка чесън, счукан
- 1 с.л. наситнен пресен магданоз
- 2 ч.л. счукан корен джинджифил
- 1 ч.л. млян бахар
- 1 ч.л. млян карамфил
- 1 ч.л. едро смлян червен пипер
- 4 (по 220 г) пържоли
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички продукти, освен пържолите, в плитка тавичка за печене. Добавете месото и мариновайте в хладилника за 4 - 6 часа. Обърнете пържолите веднъж през това време.
2. Загрейте предварително барбекюто, докато въглищата станат сиво-бели. Извадете стековете от маринатата и ги изпечете на леко намаслената скара. Печете 4 - 5 мин. от едната страна и обърнете до желаната готовност. Поднесете веднага.
Най-важните съставки
бахар, говежда пържола, зеленчуково олио, карамфил, лайм, магданоз, пържоли от рибица, ром, свински пържоли, сос уорчестър, червен пипер, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ