Регистрация

Сръбски ражничи с бекон

Сръбски ражничи с бекон
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3562

Балканско ястие - свинско месо със зеленчуци се върти на шиш.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г свинско месо
  • 1/2 малка червена чушка
  • 1/2 малка зелена чушка
  • 1/2 малка глава лук
  • 100 г пушен бекон
  • 2 щипки смлян черен пипер
  • 3 щипки сол
  • 2 с.л. олио или зехтин

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото, чушките, лука и бекона на еднакви по големина квадрати.

2. Подредете нарязаните продукти на дървен шиш.

3. Сипете олиото в оребрен тиган и печете около 10-15 минути до златист загар. През това време добавете солта и пипера.

4. Можете да замените свинското с пилешко или телешко, но оригиналните ражничи се правят от свинско месо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта