Сръбски ражничи с бекон
Средно | Порции 2
| Видяна: 3562
Балканско ястие - свинско месо със зеленчуци се върти на шиш.
Необходими продукти:
- 300 г свинско месо
- 1/2 малка червена чушка
- 1/2 малка зелена чушка
- 1/2 малка глава лук
- 100 г пушен бекон
- 2 щипки смлян черен пипер
- 3 щипки сол
- 2 с.л. олио или зехтин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото, чушките, лука и бекона на еднакви по големина квадрати.
2. Подредете нарязаните продукти на дървен шиш.
3. Сипете олиото в оребрен тиган и печете около 10-15 минути до златист загар. През това време добавете солта и пипера.
4. Можете да замените свинското с пилешко или телешко, но оригиналните ражничи се правят от свинско месо.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ