Спаначена баница във форма за кекс
Солен кекс с кори за баница, сирене, спанак и масло.
Нито баница, нито кекс, но по-оригинално и от двете - това е рецептата на Габи, която се представя в предаването Бързо, лесно, вкусно с Ути Бъчваров. Всички продукти за баница със сирене, спанак, масло и яйца се смесват по различен начин, за да се получи накрая едно вкусно произведение на кулинарията.
Спанакът се задушава с масло. Яйцата се разбиват в купа, добавя се сирене, бакпулвер, газирана вода и разтопено масло, а след това и задушения спанак. Кори за баница се режат на ленти. Форма за кекс с дупка се намаслява и се покрива с кори за баница. В тях се изсипва от плънката, после се поръсва с наситнени кори, пак плънка, пак кори и така до изчерпване на количествата. Цял пакет кори ще е много, затова не режете всичките.
Готовата баница се пече на 180 градуса за 45-60 минути. После се покрива с кърпа да се отпусне и е готова за хапване - вкусна и ефектна на вид.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ