Регистрация

Баница със спанак и сирене фета

Баница със спанак и сирене фета
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 7655

Лук, спанак и сирене фета правят от обикновената баница тестен шедьовър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 големи готови кори за баница
  • половин глава кафяв лук, нарязан
  • около 150 г сирене фета, натрошено
  • 3 яйца
  • 250 г замразен спанак, размразен предварително
  • масло
  • сол
  • прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Разтопете бучка масло в тиган на средна температура, като бъркате маслото така, че да покриете с него цялото дъно на тигана. Сложете лука и пържете, докато стане мек и прозрачен. Добавете спанака и го запържете за малко. Добавете фетата и бъркайте, докато сиренето започне да се топи. Отстранете от котлона и оставете да се охлади напълно.

2. В голяма купа, разбийте 2 яйца и добавете спаначения микс. Разбъркайте добре и овкусете със сол и пипер.

3. Загрейте фурната на 175 градуса. Застелете тава с хартия за печене или алуминието фолио. Разтопете значително количество масло в малка купа. С помощта на четка за сладкиши, леко намазнете фолиото и оставете тавата настрани. Разбийте останалото яйце в малка купа и оставете настрани.

4. Сложете 1 кора на работния плот. Намажете леко с разтопеното масло и сложете следващ слой кора отгоре, като отново намажете с мазнината. Повторете с останалите 2 кори.

5. Сложете спаначения микс върху приготвените кори. Прегънете краищата над сместа и завийте като руло по цялата дължина. Намажете с разбитото яйце по краищата, и по дъното на тавата. Поставете баницата със завитата страна навътре в подговената тава. Намажете отгоре с разбитото яйце и поръсете със сусам.

6. Повторете с останалите кори и спаначения микс. Печете за около 20 минути, докато придобие златисто-кафяв цвят.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта