Регистрация

Солен пай с гъби и пилешко

Солен пай с гъби и пилешко
Трудно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1356

Пилешки пай с домашно тесто, бешамел и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За плънката:

  • 2 с.л. олио
  • 200 г лук
  • 500 г пилешко месо (от бут, гърди или микс)
  • сол и пипер
  • 250 г гъби

За тестото:

  • 250 г брашно
  • 1 яйце
  • 125 г масло
  • 1/2 ч.л. сол

За бешамела:

  • 35 г масло
  • 35 г брашно
  • 400 мл мляко
  • по 1 щипка сол, черен пипер и индийско орехче
  • 150 г кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Първо направете тестото като пресеете брашното, посолите, нарежете в него студеното масло и претриете на трохи. След това добавете яйцето, замесете и приберете в плик в хладилника за 30 минути.

2. Нарежете месото на малки парченца, гъбите и лука на кубчета.

3. Сгорещете олиото в тиган. Запържете лука за няколко минути, добавете месото и гответе докато побелее от всички страни. Добавете гъбите и гответе 6-8 минути. Овкусете със сол и пипер и махнете от огъня.

4. Извадете тестото и го разточете. С него се работи трудно, затова не се притеснявайте, че се къса. Наставете го по дъното и половината от стените на форма за торти с падащо дъно.

5. Пуснете да се изпече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.

6. През това време направете бешамела като в касерола разтопите маслото, запържите в него брашното и веднага щом започне да потъмнява, налейте на тънка струйка при непрестанно бъркане млякото. Варете няколко минути като мешате периодично. Подправете със сол, пипер и индийско орехче и махнете от котлона.

7. Рендосайте кашкавала.

8. Изсипете плънката в готовия блат, поръсете с половината от кашкавала, залейте с бешамела като оставите бордовете на тестото да стърчат и поръсете отгоре останалия кашкавал.

9. Печете на 180 градуса в предварително загрята без вентилатор фурна за 30 минути.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта